Србија и Балкан

Црна Гора: Сутра одлука о кандидатури Спајића

Државна изборна комисија до сада је потврдила само кандидатуру једног од лидера Демократског фронта Андрије Мандића
Црна Гора: Сутра одлука о кандидатури СпајићаGetty © Central Election Commission of R

Државна изборна комисија расправљаће сутра о кандидатури лидера Покрета Европа сад Милојка Спајића за председника Црне Горе, саопштено је порталу РТЦГ.

Млади Покрета Европа сад предали су синоћ Изборној комисији предлог председничке кандидатуре лидера странке Милојка Спајића.

Члан Председништва Покрета, Јанко Одовић, саопштио је, приликом предаје потписа, да кандидатуру Спајића подносе "у складу са законом и уставом", при чему је ДИК-у показао потврде о црногорском пребивалишту и држављанству Милојка Спајића.

Претходно је информација, коју је потврдио МУП-а Србије, да Спајић има пребивалиште у Београду поделила црногорску јавност. Док неки политичари, попут лидера СДП Рашка Коњевића, тврде да Спајић због информације о пребивалишту у Београду не може да буде председнички кандидат, има и оних који сматрају да његову кандидатуру треба прихватити, па након тога испитати и утврдити детаље.

Државна изборна комисија (ДИК) до сада је потврдила само кандидатуру једног од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрије Мандића, а учешће на изборима најавили су и посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић Станковић и челник Демохришћанског покрета Дејан Вукшић.

Главни одбор Уједињене Црне Горе одлучио је да лидер те партије Горан Даниловић буде председнички кандидат док су из Демократске партије социјалиста (ДПС) најавили да ће кандидатуру свог члана објавити наредне недеље.

Председнички избори у Црној Гори заказани су за 19. март, а рок за подношење кандидатура је 26. фебруар.

image