Србија и Балкан

Избори у ЦГ: Мандић и Спајић да се изјасне да ли имају српско држављанство, Бечић кандидат Демократа

Решење проблема двојног држављанства очекује се ове или најкасније наредне седмице
Избори у ЦГ: Мандић и Спајић да се изјасне да ли имају српско држављанство, Бечић кандидат Демократаwww.globallookpress.com © Carsten Reisinger

Министарство унутрашњих послова Црне Горе званично је покренуло процес утврђивања да ли председнички кандидат Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и председнички кандидат Покрета Европа сад (ПЕС), Милојко Спајић и даље имају српско држављанство, јављају ТВ Вијести.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић рекао је да је Спајићу позив за изјашњење на дате околности већ уручен, најављујући да ће и Мандићу бити послат позив.

Њих двојица би на то питање МУП-у требало да дају одговор ове или најкасније наредне седмице.

Државна изборна комисија (ДИК) претходно је одбила Спајићеву кандидатуру за председника Црне Горе због информације, коју је потврдио МИП Србије, да председник ПЕС има пребивалиште у Београду.

У међувремену, председништво Демократске Црне Горе једногласно је одлучило да за председничког кандидата предложи лидера те странке Алексу Бечића.

До сада је ДИК потврдила само кандидатуру једног од лидера ДФ-а Андрије Мандића, а учешће на изборима најавили су и посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић Станковић и челник Демохришћанског покрета Дејан Вукшић.

Председнички избори у Црној Гори заказани су за 19. март, а рок за подношење кандидатура је 26. фебруар.

image