Спорт

Ајакс поклонио 100 лопти школи у Бачкој Тополи - за све је "крив" Душан Тадић

Сјајна акција холандског шампиона након великог јубилеја репрезентативца Србије
Ајакс поклонио 100 лопти школи у Бачкој Тополи - за све је "крив" Душан ТадићGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Фудбалски клуб Ајакс поклонио је билборд и 100 лопти Основној школи "Чаки Лајош" у Бачкој Тополи, коју је похађао Душан Тадић.

Тадић је у недељу постигао свој 100. гол у дресу Ајакса на утакмици са Спартом.

"Овом акцијом, Тадић и Ајакс показују да свако ко почне да се игра са лоптом може да сања такву каријеру", саопштио је клуб из Амстердама.

Капитен репрезентације Србије био је одушевљен остваривањем тако великог успеха за клуб из Амстердама, за који је до сада одиграо 225 утакмица.

"Једна од посебности нашег клуба је што имамо толико легенди. Многи великани су играли за Ајакс и због тога се увек осећам посебно када обучем дрес, сваки пут. Ово је диван дрес. Мораш увек да будеш ту за тим како би имао резултате. Увек сам ту за млађе играче, спреман сам и да се нашалим када имају потешкоће, терам их да раде на себи и унапређују своје тело до перфекције како би били што бољи. Могу да упоредим играње за Ајакс са играњем за Србију. У сваком клубу сам имао задовољство, од Војводине до Гронингена, али Ајакс је стварно на посебном месту“, изјавио је Тадић за клупску телевизију.

Тадић је био капитен Ајакса на 168 мечева. Уз 100 голова, капитен репрезентације Србије уписао је и 107 асистенција, због чега га и сами "копљаници" стављају у раван са бројним легендама славног клуба.

image