Русија

Захарова за РТ Балкан: Запад притиска Србију, не можете ни да замислите колико

Портпаролка руског Министарства спољних послова поручила је Београду да не подлеже притисцима јер ће га то сломити
Захарова за РТ Балкан: Запад притиска Србију, не можете ни да замислите коликоwww.globallookpress.com © MFA Russia

Запад притиска Србију, важно је не подлећи том притиску, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова одговарајући на питање РТ Балкан.

"Запад притиска Србију, не можете ни да замислите колико. Али притиска и остале, и крупне и мале, и богате и сиромашне државе, у развоју и моћне. На све врши притисак. Питање је само ко ће подлећи притиску а ко не", рекла је Захарова.

На наше питање докле је Запад спреман да иде у притисцима на Србију јер није увела санкције Русији, Захарова је позвала Србију да не подлеже притиску, јер ће je то сломити.  

Према њеним речима, Запад нема никакве моралне и етичке норме које би их зауставиле, јер су себе ставили изнад међународног права, и елементарних норми људског понашања, изнад морала и етике, градећи неку нову реалност.

"Никоме се не правдају и воде се хладнокрвном политиком", рекла је она.

На питање колико је далеко Запад спреман да иде у притисцима на Србију поводом Космета, имајући у виду да је бивши председник Борис Тадић недавно говорио о претњама Запада којима је тадашњи премијер Зоран Ђинђић био изложен због Косова уочи атентата, Захарова је рекла да не зна на шта је све Запад спреман.

"Колико далеко могу да иду ни сама не знам. Не знам може ли горе од овог", рекла је.

"С обзиром на то да су дуги низ година, на очиглед целог света, водили ескалацији сукоба, провоцирали и застрашивали људе у самом центру Европе, долазим до закључка да је на Западу нестала осећајност, савест и морал", закључила је руска званичница.

Евидентна је тенденција деградације на Западу свега на шта се раније у дипломатији рачунало, рекла је она мислећи на етику, морал, савест, одговорност, истину.  

image