Русија

Русија, Кина и Јужноафричка Република почињу поморске војне вежбе

Вежбама ће као посматрач присуствовати и поморске војне снаге Бразила
Русија, Кина и Јужноафричка Република почињу поморске војне вежбеwww.globallookpress.com © Pavel Byrkin/Kremlin Pool

У јужноафричкој луци Ричардс Беј данас је одржана свечана церемонија поводом почетка војних вежби Русије, Кине и Јужноафричке Републике.

Руско Министарство одбране саопштило је да ће активни сегмент војних вежби бити одржан у периоду од 25. до 27. фебруара, када ће на мору бити изведене заједничке артиљеријске вежбе уз тактичко маневрисање. Морнари три земље увежбаваће инспекцију заробљених бродова, пружање помоћи бродовима у невољи, али и одбијање непријатељских ваздушних напада.

Вежбама ће као посматрач присуствовати и војне снаге Бразила.

Руску страну ће на вежбама представљати фрегата "Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков", савремени вишенаменски брод са вођеним ракетним наоружањем, и средњи морски танкер "Кама" Северне флоте.

Фрегата "Жичжао", ратни брод разарач "Хуајнањ" и помоћни брод "Кекесилиху" представљаће Кину, док ће фрегата "Менди" представљати домаћина, Јужноафричку Републику.

Главнокомандујући Војно-поморске флоте Руске Федерације адмирал Николај Јевменов поручио је да је Москва изузетно заинтересована за јачање поморске и војне сарадње са Кином и Јужноафричком Републиком.

image