Спорт

"Не кажем да је Ђоковић лажов, али ми је тешко да поверујем"

Хуан Карлос Фереро, некада најбољи тенисер света, а данас тренер Карлоса Алкараза, прокоментарисао је повреду коју је Ђоковић имао на Аустралијан опену
"Не кажем да је Ђоковић лажов, али ми је тешко да поверујем"© Antonio Ahel/ATAImages

Новак Ђоковић је прошлог месеца освојио Аустралијан опен по 10. пут у каријери и то упркос повреди задње ложе, која га је мучила у првих неколико мечева турнира у Мелбурну.

И док се најбољи тенисер света сада спрема за наступ на АТП турниру у Дубаију, где је најавио своје учешће, и даље има оних којима је тешко да поверују у степен повреде коју је Ђоковић имао у Аустралији. Један од њих је и Хуан Карлос Фереро.

Тренер Карлоса Алкараза и некада најбољи тенисер света, изнео је своје сумње.

"Не кажем да је Ђоковић лажов, само ми је тешко да поверујем да се тако кретао уз такву повреду. Очигледно, ако има такву способност да трпи такве болове, то је добро за њега и заслужио је победу", рекао је Фереро.

Новак је о повреди говорио и на конференцији у Београду.

"Приче су увек присутне, није то само у мом случају. Спортиста који бележи велике резултате, увек ћемо имати критичаре који спекулишу да ли је то веродостојно или није. Немам енергије, нити жеље и времена да се бавим сваком причом која изађе на интернету. Ја знам шта је истина. Неки људи су иступили, па и сам директор који је рекао каква је повреда била. Аустралија је била место где сам бележио најбоље резултате. Иако сам имао кратак боравак прошле године и напустио сам земљу како сам напустио, имао сам жељу да се вратим. Осећао сам притисак ван терена, нарочито првих пар недеља док се нисам привикао. Јесте било ситуација током турнира које нису биле пријатне да се носим са њима. То је саставни део мог пута и тим више је та победа слађа. Испуњенији сам поносом, будући да сам пролазио кроз те ствари са својим тимом", рекао је Ђоковић.

Новак повреду није санирао 100 одсто, али то га неће спречити да идуће седмице наступи у Дубаију.

image