Магазин

“Галеријски зид“ - практичан шик у вашем дому

Како да искористите слободан зид у дому за унапређивање простора
“Галеријски зид“ -  практичан шик  у вашем дому© Unsplash/Jason Briscoe

„Галеријски зид“ може да састави било ко, нема правила о томе како треба да изгледа, а може да се направи у року од неколико сати. Овај тренд није захтеван, али је веома ефектан ако желите да освежите радни кутак, дневну собу или трпезарију. 

На оваквом зиду може да стоји било шта - фотографије, слике, цртежи, колажи...Најважније је да су елементи које сте одабрали вама драги и да вам се допадају. Постоји неколико начина на које можете да почнете да планирате галеријски зид.  

1. Примарна боја

Можете применити своју омиљену боју или ону за коју сматрате да ће најбоље ићи уз простор. Пронађите што више елемената у истом или сличном тону и окачите их на зид, без одређеног распореда. Главна боја ће вам уједначити композицију, али и дати разигран изглед.

2. Ботаника

Биљке увек отварају и освежавају простор. Ако желите природнији "бохо шик" изглед, можете да пресујете и урамите сушено цвеће. За овакав изглед, дрвени рам или папир који ће директно ићи на зид су довољни. Сушене биљке се могу комбиновати са нежним акварелом или цртежима.

3. Урбани колаж

Ако нисте расположени да сами смишљате естетику галеријског зида, занимљиви часописи и фотографије могу да одраде посао за вас. Пронађите странице које вам се допадају и можете их окачити. За разбијање монотоније класичног колажа, можете пронаћи систем качења без рама који омогућава листање часописа док седите за столом.  

4. Суптилно и елегантно

Галеријски зид може бити и минималистички. Бирање ахроматских елемената на први поглед не делује као да ће отворити простор, али напротив - овакав зид ће помоћи остатку ентеријера да се истакне. Контраст црних и белих елемената са намештајем или декорацијама у боји, хармонизоваће простор и додати префињен изглед.

image