Свет

Скоро милион људи у Америци без струје: Невреме погодило 13 милиона становника

Највише је погођена америчка држава Мичиген где је више од 820.000 домова и предузећа било без електричне енергије
Скоро милион људи у Америци без струје: Невреме погодило 13 милиона становникаwww.globallookpress.com © Rodney Coleman-Robinson/MLive.com/Kalamazoo Gazette via AP

Готово милион људи широм САД су без струје због снажне зимске олује, у којој је погинуо један ватрогасац у Мичигену, а свеукупно је 13 милиона људи на удару невремена.

Поручник Итан Квилен, 28-годишњи ватрогасац из добровољног ватрогасног одељења погинуо је након што су га удариле жице електровода под напоном док је одговарао на позив у среду увече, рекли су званичници полиције савезне државе Мичиген на брифингу за новинаре.

Готово милион људи широм САД било је без струје у четвртак поподне због снажне зимске мећаве, а највише је погођена америчка држава Мичиген где је више од 820.000 домова и предузећа било без електричне енергије, објавио је данас Гардијан.

ДТЕ, један од највећих добављача електричне енергије у Мичигену, пријавио је велику штету на електроенергетској инфраструктури због велике количине леда, као и да је оборено више од 2.000 далековода.

На западу, олуја је такође донела снег широм Калифорније и изазвала прва упозорења на мећаву за неколико деценија и то за планинска подручја округа Лос Анђелес, Вентура и Санта Барбара која ће трајати до суботе поподне.

Метеоролози су упозорили да ће олуја наставити да доноси снег у западним деловима САД, као и на северним равницама и Великим језерима.

Истовремено, делови југа САД ће имати рекордно топло време за ово доба године, са температурама изнад 26 степени Целзијусових.

image