Спорт

Историјски спектакл од 350 поена припао Сакраменту!

Лос Анђелес био је поприште историјске утакмице у НБА лиги која је обележила досадашњи ток сезоне и у којој је постигнуто више од 350 поена
Историјски спектакл од 350 поена припао Сакраменту!© Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Тачније, постигнут је 351 поен, а Сакраменто кингси су као гости савладали Клиперсе после два продужетка, резултатом 176:175.

У "Crypto.com" арени у "граду анђела" одиграна је друга најефикаснија утакмица свих времена у НБА, други пут су обе екипе имале више од 170 поена, а изједначен је и рекорд по броју погођених тројки у једном мечу (44).

Само су Детроит пистонси са постигнутих 186, односно Денвер нагетси (184 поена) имали бољи кошгетерски учинак у једном дуелу и то давне 1983. године.

Било је одмах јасно да нас чека ефикасан сусрет, пошто је већ у првој четвртини виђено 80 поена (40:40), али нико није могао да претпостави да ћемо сведочити историји.

Наставили су играчи и једне и друге екипе да "пуне" кош ривала, а када су Клиперси у трећој, а онда и четвртој деоници дошли до двоцифреног вишка (145:131 било је неколико минута пре краја), чинило се да имају победу у џепу.

Уследио је "краљевски" повратак Кингса и изједначење, потом и драма у једном, па и другом продужетку.

На крају, Диарон Фокс је на тридесетак секунди до краја погодио за 176:175, домаћин није успео да реализује следећи напад и Сакраменто је могао да прослави велики тријумф.

Било је много ефикасних кошаркаша, а највише поена је убацио Малик Монк – 46, а уз то је имао и шест успешних додавања. Први пут у историји франшизе двојица играча су имала 40 и више поена на једној утакмици.

Споменути Фокс је дуел завршио са 42 поена, 12 асистенција и пет скокова, Домантас Сабонис је додао 20, а имао је и 10 ухваћених лопти.

Код Клиперса најбољи су били Кавај Ленард са 44 поена, четири скока и исто толико асистенција, Пол Џорџ је убацио 34 поена, те имао 10 скокова и пет асистенција, а Пауел 24 поена.

Сакраменто сигурно држи трећу позицију на табели Западне конференције и има добру прилику да се пласира у плеј-оф први пут после једне и по деценије.

Тренутно је на 34 победе и 25 пораза, док су Клиперси два места ниже са скором 33-29.

image