Спорт

Незаустављиви Никола! Јокићев трипл-дабл са 40 поена у победи над Клиперсима након продужетка

Српски кошаркаш Никола Јокић остварио је нови трипл-дабл учинак у НБА лиги, пошто је у победи Денвера над Клиперсима од 134:124, постигао 40 поена, ухватио 17 скокова и имао 10 асистенција
Незаустављиви Никола! Јокићев трипл-дабл са 40 поена у победи над Клиперсима након продужеткаGetty © Matthew Stockman

Ново маестрално вече Николе Јокића у најјачем клупском кошаркашком првенству на свету.

Центар из Сомбора остварио је 23. трипл-дабл у сезони, овога пута у тесној победи над Клиперсима након продужетка.

Јокић је по ко зна који пут ове сезоне био права енигма за противничку одбрану, коју је "бушио" на апсолутно све начине.

Упркос новој веома солидно одиграној утакмици, Клиперси други пут заредом бележе пораз након продужетка.

Јокић је на паркету провео скоро 42 минута, за која је постигао 40 поена, имао 17 скокова, 10 асистенција и три украдене лопте, све то уз проценте шута из игре од 66,7 одсто.

Имао је Никола помоћ у виду 29 поена Портера јуниора и 21 поен Џамала Марија, што је било таман довољно да се сруше гости из Калифорније.

У редовима Клиперса истакли су се Кавај Ленард са 33 и Пол Џорџ са 23 поена, док је Расел Вестбрук убацио 17 поена.

Веома неизвесно и узбудљиво било је у Колораду у дуелу ове две екипе, што говори чињеница да је победник није био познат након регуларних 48 минута кошарке.

Денвер је "преживео" чињеницу да је Пол Џорџ погодио тројку са више од пола терена тек након што је истекло време, па је у додатном периоду осигурао тријумф.

Нагетси су новом победом потврдили прво место на табели Западне конференције НБА лиге са 43 победе и 19 пораза, док су Клиперси пали на пето место Запада са скором 33-30.

image