Свет

"Дејли мејл": Две трећине Британаца против "родно неутралног" Бога

Подршка овом потезу варирала је са годинама, уз подршку 26 процената младих од 18 до 24 године, али само шест процената оних од 55 до 64 године
"Дејли мејл": Две трећине Британаца против "родно неутралног" БогаGetty © Leon Neal

Плановима Енглеске цркве да Бога учини "родно неутралним" противи се скоро две трећине Британаца, показује анкета листа "Дејли мејл".

Прекидајући вековну традицију, бискупи су раније овог месеца најавили да овог пролећа покрећу велики "пројекат родно сензитивног језика".

Међутим, анкета коју су спровели "Редфилд и Вилтон Стратеџиз" за енглески лист показала је да је 65 одсто Британаца против овог плана, а само 15 одсто га подржава.

Подршка овом потезу варирала је са старошћу испитаника, уз подршку нешто више од четвртине (26 процената) младих од 18 до 24 године, али само шест процената оних од 55 до 64 године. 

Свештеник Ијан Пол рекао је за британски "Телеграф" да би мењање граматичког рода Бога представљало напуштање црквене доктрине.

"Бога зовемо 'Отац' и то не можемо заменити са 'Мајка' или родно неутралисати са 'Родитељ' без да се изгуби значење. Очеви и мајке нису исто, односе се према свом потомству на различите начине", истакао је он.

image