Русија

Ухапшене три особе осумњичене за терористички напад на Кримски мост

Ухапшене три особе осумњичене за терористички напад на Кримски мост© Tanjug/AP Photo

Московски суд је ухасио тројицу мушкараца због сумње да су учествовали у терористичком нападу у којем су четири особе изгубиле живот.

Ухапшени су Александар Билин, Олег Антипов и Дмитриј Тјажелих, који су оптужени за недавни терористички напад на Кримски мост, пише Тасс.

 "Басмански окружни суд у Москви размотрио је захтеве предистражних органа да се Александру Билину, Олегу Антипову и Дмитрију Тјажелиху који су осумњичени за учествовање у терористичком нападу одреди притвор до 8. децембра.", наводи се у саопштењу.

Камион је експлодирао на Кримском мосту 8. октобра, при чему се запалило неколико резервоара горива. Два коловозна дела Кримског моста су се делимично урушила, а четири особе су изгубиле живот.

Руски истражни комитет је саопштио да је идентификовано 12 особа које су директно умешане у терористички напад. Кијевски окружни суд у Симферопољу је раније ухапсио пет особа због сумње да су учествовали у терористичком нападу.

Председник Русије Владимир Путин, изјавио је 9.октобра да је експлозија на кључном мосту који повезује Крим са Русијом био терористички акт, који су испланирале Украјинске специјалне службе.

image