Србија и Балкан

Бомба експлодирала у подгоричком Основном суду: Једна особа погинула, петоро повређених (ВИДЕО)

"Вијести" сазнају да је страдао М.Б. (40) након што је на улазу зграде активирао ручну бомбу
Бомба експлодирала у подгоричком Основном суду: Једна особа погинула, петоро повређених (ВИДЕО)© TANJUG/ FOTO MEDIA BIRO/bs

Подгоричанин Младен Булатовић (40), који је данас у Основном суду у Подгорици активирао експлозивну направу и погинуо, данас није имао заказано суђење, нити је био позван да дође у суд, саопштила је судија портпарол овог суда Ивана Бецић.

Она каже да је Булатовић бомбу активирао у холу суда у приземљу, где се налазе шалтери за рад са странкама, писарнице и где је у том тренутку био велики број запослених и грађана.

"Ради се о лицу које је пред овим судом правоснажно осуђено за кривично дело недавање издржавања, казном рада у јавном интересу у јуну 2022.године, док је предмет формиран за спровођење те казне упућен Министарству правде у чијој је надлежности од децембра 2022. године", наводи се у саопштењу.

У експлозији бомбе у подгоричком Основном суду погинула је једна особа, а пет их је повређено. Како је саопштио Срђан Кораћ из Управе полиције, до експлозије је дошло у 11.35 часова.

Директорица КЦЦГ Љиљана Радуловић саопштила да се након експлозије у подгоричком Основном суду јавило седам особа, од којих пет има физичке повреде.
Сви повређени су стабилно.

Тридесетдеветогодишњи Младен Булатовић који је страдао након што је на улазу у подгорички Основни суд активирао ручну бомбу, од раније је познат полиције.

Према сазнањима "Вијести", Булатовић је осуђиван због напада на полицијске службенике, фалсификовања, неовлашћену производњу, држање и стављање у промет опојних дрога.

У току је увиђај, а на лицу места је Хитна помоћ. Портал РТЦГ јавља да је бомбу активирала особа на улазу у суд и да се претпоставља да је реч о самоубиству.

"Вијести" сазнају да је страдао М.Б. (40) након што је на улазу зграде активирао ручну бомбу. Начелник криминалистичке полиције, Зоран Башановић, изјавио је за ТВЦГ да се још истражује мотив због којег је М.Б. данас активирао бомбу.

У тренутку експлозије у суду је био велики број људи.

"Екипе Управе полиције и надлежних служби су на терену ради вршења увиђаја и обезбеђења лица места", саопштено је из полиције. 

Начелник Станице Криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата и насиља у породици Срђан Кораћ казао је да је полиција у 11.35 часова добила обавештење да је у згради Основног суда у Подгорици активирана експлозивна направа и да има повређених.

"Утврдили смо да је смртно страдао М.Б. (40) који је активирао експлозивну направу. Имамо још пет повређених који су збринути у Клиничком центру" рекао је Кораћ новинарима, преносе "Вијести".

Директорка Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ), Љиљана Радуловић, саопштила је да се тој здравственој установи јавило седам особа, од којих је петоро повређено. Како је казала, сви су стабилног здравственог стања.  

"Теку све дијагностичке процедуре, како бисмо констатовали повреде. Најзначајније је да су сви стабилних виталних параметара", казала је Радуловић.

Грађанин који се затекао у близини експлозије испред зграде Основног суда у Подгорици испричао је "Вијестима" да се чуло "да је нешто јако пукло".

"Били смо у кафићу који се реновира,дошао је камион који је требао да истовари робу. Нешто је јако пукло, мислили смо да је пала рампа од камиона a онда је нека је жена почела да кука", рекао је очевидац Драган Боснић.

Он је додао да су одмах на лице места дошли припадници полиције, и екипе Хитне помоћи.

Председница Основног суда у Подгорици Жељка Јововић казала је да је данас све могло проћи "много горе".

"Годинама указујемо на ово. Три године причамо о овоме. Указујемо да је безбедност оваква каква јесте. На срећу завршило се овако, могло је бити много горе", рекла је Јововић.

image