Спорт

Ћави: Резултатом сам задовољан, али игром и не баш

Тренер фудбалера Барселоне Ћави Ернандез сматра да резултатом против краљевског клуба може да буде задовољан, али не и игром коју је његов тим приказао
Ћави: Резултатом сам задовољан, али игром и не башGetty © Eric Alonso / Stringer

Фудбалери Барселоне победили су четвртак у Мадриду екипу Реала резултатом 1:0 (1:0) у првом мечу полуфинала шпанског Kупа краља.

"Веома позитиван резултат. Срећан сам због труда који смо уложили и како смо одбраном сузили Реал на његовом терену. Била је ово тешка утакмица и зато нам је победа тако велика. Нисмо знали како да задржимо лопту али смо се добро бранили без ње. Задовољан сам, али морамо боље са лоптом. Не смемо ривалу препустити да доминира. Резултатом сам задовољан, али игром и не баш", рекао је Ћави.

Каталонац је додао да није било у плану да Барселона игра без лопте.

"Нисмо хтели да играмо овако, противник нас је натерао на то. Нисмо издали наш модел игре али морамо да се бранимо када смо принуђени. Све је то фудбал. Статистика све говори. Нисам задовољан што смо имали 35 одсто посед лопте, везни ред није имао контролу, али како да одузмете лопту Модрићу и Kросу? Патили смо, али нисмо допустили ривалу да створи шансе. Ово није фудбал како желимо да играмо јер хоћемо да стварамо више шанси", закључио је Ћави.

image