Спорт

Артета слави Нелсона – велики преокрет Арсенала вредан можда и титуле!

Арсенал у једној од најузбудљивијих утакмица ове сезоне направио велики преокрет и показао да је скован од материјала достојних за титулу
Артета слави Нелсона – велики преокрет Арсенала вредан можда и титуле!Getty © Shaun Botterill

Дан у Премијер лиги почео је дербијем између Манчестер ситија и Њукасла, али су "грађани" ипак потврдили да су квалитетнији ривал.

Екипа Пепа Гвардиоле не одриче се престола у Енглеској и "свраке" су испраћене са 2:0.

Предност домаћину на "Етихаду" донео је Фил Фоден у 15. минуту, који је изгледа озбиљно схватио речи тренера да мора поново да се бори за место у стартној постави.

Био је то трећи погодак младог репрезентативца у последња три сусрета, а тријумф је у наставку оверио Бернардо Силва, на асистенцију Ерлинга Холанда.

Сити сада има 58 бодова и мало је недостајало да се примакне Арсеналу, али се то ипак није догодило.

"Тобџије" су на свом терену некако извукле бод против Борнмута у утакмици која је завршена 2:2.

Ситијеви навијачи озбиљно су се порадовали већ на старту тог сусрета јер је Арсенал примио гол у првом нападу. Билинг је савладао Арона Рамздејла после девет секунди и 11 стотинки, што је други најбржи погодак у историји Премијер лиге.

Та радост плавог дела Манчестера била је још већа почетком другог полувремену, када је не семафору писало 0:2, али је онда уследио невероватан преокрет.

Томас Парти је смањио на 1:2, почело је да "кува" на трибинама, а атмосфера је достигла усијање пошто је резервиста Бен Вајт изједначио.

Њему је центрирао Рис Нелсон, још један момак који је ушао са клупе, а онда је израстао у џокера и хероја шпанског тренера. У 98. минуту је, после корнера, прихватио одбитак и постигао фантастичан гол за још импресивнији преокрет од 3:2.

Клуб из северног Лондона је још једном показао шампионски ДНК и опет отишао на +5 у односу на Сити.

У осталим утакмицама Брајтон је са 4:0 декласирао Вест Хем, а Челси је коначно тријумфовао. "Плавци" су са 1:0 били бољи против Лидса и, барем за сада, спасли менаџера Грејема Потера.

Истим резултатом Астон Вила је на свом стадиону савладала Кристал Палас, баш као и Вулверхемптон, који је тријуфмовао над Тотенхемом.

image