Спорт

Пројекат "Дубаи" – хоће ли Евролига дозволити клуб из УАЕ?

Борд Евролиге одржаће средином марта седницу на којој ће одлучити да ли ће кошаркашки клуб Дубаи бити укључен у најквалитетније европско клупско такмичење, преноси "Мундо депортиво"
Пројекат "Дубаи" – хоће ли Евролига дозволити клуб из УАЕ?© Dusan Milenkovic/ATAImages

Лист наводи да је пред Евролигом "један од најважнијих тренутака у историји такмичења, која траје 23 године".

Власници лиценци мораће да одлуче да ли одобравају улазак у посао са Дубаијем, који нуди 150 милиона евра за шест година, али и заузврат захтева тим у такмичењу и организацију два Фајнал фора Евролиге 2025. и 2029. године.

Ово је једина тачка седнице Борда Евролиге, који је састављен од 13 клубова власника, наводи "Мундо депортиво".

Шпански медији подсећају да контакти између одговорних за пројекат Дубаија и Евролиге трају више од годину дана, али су се последњих месеци интензивирали.

Делегација највишег менаџмента и представника 13 клубова (Барселона, Реал, Басконија, Олимпијакос, Панатинаикос, Ефес, Фенербахче, Макаби, Жалгирис, Армани, ЦСКА, Бајерн и Асвел) посетила је Дубаи у октобру прошле године како би сазнали више о свом потенцијалном новом партнеру.

На челу пројекта у Дубаију је власник кошаркашког клуба Дубаи Абдулах ел Набодах, који је један од најбогатијих људи у УАЕ, а у његово име добар део преговора воде Дејан Камењашевић и Ђорђе Ђоковић, брат најбољег тенисера света Новака Ђоковића, а иницијатива има подршку шеика УАЕ.

image