Србија и Балкан

Џамија на КиМ окићена заставама тзв. Косова и ОВК

То је учињено "у част легендарног команданта Адема Јашарија и његове породице која се жртвовала за слободу", написао је имам тзв. Косова Љабинот Маљићи
Џамија на КиМ окићена заставама тзв. Косова и ОВК© LabinotMaliqi Фејсбук/ Принтскрин

Имам тзв. Косова Љабинот Маљићи је у част 25. годишњице "Епопеје ОВК" и у част Адема Јашарија на џамији поставио заставу тзв. Косова и заставу са логоом ОВК.

Он је на Фејсбуку навео да је то учинио "у част легендарног команданта Адема Јашарија и његове породице која се жртвовала за слободу".

"У част 25. годишњице Епопеје ОВК, данас смо на нашу џамију поставили заставу војске легендарног команданта Адема Јашарија, као и заставу 'Косова'. Увек поносан и увек захвалан за Јашаријеву жртву. Нека их Бог награди рајем", написао је Маљићи.

Адем Јашари је био оснивач и вођа албанске терористичке организације ОВК.

Српска листа је јуче протестовала јер се у потпису службених мејлова привремених приштинских институција налази слика браће Јашари, Адема и Хамеза, припадника тзв. ОВК, убијених  у окршају са српском полицијом. 

Како објашњавају у Српској листи, "диктаторски режим Аљбина Куртија злоупотребом институција жели да наметне да српски градоначелници, посланици, и сви Срби када користе службене мејлове у оквиру институција на Косову и Метохији промовишу ОВК и њене вође, и поред добро познатог става српског народа о тој организацији". 

image