Спорт

Олга Даниловић поражена у првом колу Индијан Велса, али чека је скок на ВТА листи

Некадашња нада српског женског тениса није успела да изненади далеко боље рангирану Кинескињу
Олга Даниловић поражена у првом колу Индијан Велса, али чека је скок на ВТА листиGetty © Sarah Stier / Staff

Српска тенисерка Олга Даниловић није успела да се пласира у друго коло ВТА турнира у Индијан Велсу, пошто је у ноћи између среде и четвртка у првом колу поражена од Кинескиње Ксију Ванг 4:6, 6:2, 6:3.

Меч је трајао два сата и 14 минута. Кинескиња је 59. тенисерка света, док је Даниловићева 143. на ВТА листи. Српска тенисерка је пласман у главни жреб изборила кроз квалификације.

Кинеска тенисерка је повела 3:1 у првом сету, али је Даниловићева серијом 5:1 преокренула резултат и овај део меча добила је резултатом 6:4. Српска тенисерка је у другом сету прва стигла до брејка и повела 2:1. Кинескиња је узвратила рибрејком, а онда је Ванг освојила још четири гема и стигла је до 1:1 у сетовима.

Ванг је у трећем сету стигла до 2:0, али је Даниловићева изједначила на 2:2. Играло се потом гем за гем, Кинескиња је у осмом гему направила нови брејк, а онда је на свој сервис стигла до победе. Ванг ће у наредном колу играти са Рускињом Анастасијом Потаповом.

Упркос овом поразу, Даниловићева би могла да поправи свој пласман за око осам до 10 позиција на ВТА листи, и буде унутар 135 најбољих на свету.

image