Спорт

Алкараз поново прети Ђоковићу: Јуришам на титулу и прво место

Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је да му је циљ да освоји мастерс у Индијан Велсу и да се врати на прво место АТП листе, преноси "Јуроспорт"
Алкараз поново прети Ђоковићу: Јуришам на титулу и прво местоGetty © Julian Finney

Алкараз је други на АТП листи са 380 бодова мање од првопласираног Новака Ђоковића, који не игра у Индијан Велсу пошто му је забрањен улазак у САД јер није вакцинисан против вируса корона.

Шпанац је поражен у финалу АТП турнира у Рио де Жанеиру, а потом се повукао са турнира у Акапулку због повреде тетиве.

"Тренутно се добро осећам. Данас је био први тренинг који сам одрадио са неким играчем. Узео сам неколико слободних дана, сада сам спреман", рекао је Алкараз у Индијан Велсу.

Шпанац би по завршетку Индијан Велса могао да се врати на прво место АТП листе ако освоји мастерс у Калифорнији. Он је прошле године стигао до полуфинала Индијан Велса и брани 360 поена.

"Радићу на томе. Освојити овај турнир и поново бити број један је за мене велики циљ. Наравно да је увек тешко играти мастерс и заиста желим да остварим добар резултат, пошто волим овај турнир."

Момак из Мурсије тврди да није фаворит на турниру у Калифорнији.

"Мислим да добро играм на тврдој подлози. Нисам фаворит за освајање турнира, јер је прошло доста времена од када сам играо на тврдој подлози. Има много сјајних тенисера који имају шансе да освије турнир. Наравно да и ја имам своје шансе и покушаћу да их искористим", закључио је Карлитос.

Он је у Индијан Велсу први носилац и слободан је у првом колу, а у другом ће играти против бољег из дуела Аустралијанца Танасија Кокинакиса и Американца Брендона Холта.

image