Србија и Балкан

Европска унија званично најавила састанак: Сусрет Вучића и Куртија у Охриду 18. марта

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак одржаће одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, након чега ће уследити заједнички трилатерални састанак
Европска унија званично најавила састанак: Сусрет Вучића и Куртија у Охриду 18. марта© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Високи представник Европске уније Жозеп Борељ најавио је за суботу 18. марта састанак на високом нивоу у Охриду, у Северној Македонији, у оквиру дијалога Београда и Приштине, саопштила је ЕУ.

Учешће су, како се наводи, потврдили и председник Србије Александар Вучић, и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак одржаће одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, након чега ће уследити заједнички трилатерални састанак.

Циљ састанка је дискусија о финализацији Анекса о примени европског споразума о путу нормализације односа између Београда и Приштине, наведено је у саопштењу.

Подсетимо, последњи састанак одржан је у Бриселу 27. фебруара и трајао је више од пет сати. Након њега Вучић је изјавио да није прихватио такозвани европски план, док је Курти казао да је био спреман на потпише тај документ, али је Вучић одбио.

На састанку у Охриду требало би да се разговара о имплементационом плану, који је саставни део европског предлога. 

image