Свет

Ништа од Оскара за Зеленског: Одбијен захтев украјинског председника да се обрати на додели награде

Зеленски не само да неће добити награду Америчке филмске академије за свој наступ у улози председника Украјине, него му неће бити дозвољено ни да церемонију искористи за још једно обраћање јавности
Ништа од Оскара за Зеленског: Одбијен захтев украјинског председника да се обрати на додели наградеwww.globallookpress.com © Ukraine Presidency

Америчка филмска академија наводно је одбила захтев украјинског председника Владимира Зеленског да говори на свечаној додели Оскара у недељу.

Холивудски агент Мајк Симпсон позвао је Академију да уврсти Зеленског на списак говорника, али је његов захтев одбијен, пренео је "Верајети".

Симпсон наводно представља режисера Арона Кауфмана, који је заједно са познатим глумцем Шоном Пеном режирао документарац о Зеленском "Суперснага".

Та одлука је донесена у светлу опадајући подршке слању наоружања Украјини, а недавна истраживања су показала да 48 одсто Американаца то подржава, наспрам 29 одсто оних који се противе и 22 одсто неодлучних.

Реч је о значајном паду подршке, пошто је прошле године такву политику подржавало преко 60 одсто Американаца.

Холивудске звезде показале су као неки од највернијих навијача украјинског председника, а Украјину су током последњих 12 месеци посетили, између осталих, Шон Пен, Бен Стилер и Џесика Честејн.

Зеленски се почетком јануара обратио на додели Златних глобуса, када је нагласио да ће његова држава победити у "жестоком рату против руске агресије".

Украјински председник је прошле године говорио и током додела Гремија, када се публици обратио помало бизарним видеом снимљеним у бункеру.

Зеленски није говорио ни на прошлогодишњој додели Оскара, али је током те церемоније одржан минут ћутања у част Украјине.

Додела Оскара се већ година суочава са све мањом гледаношћу и падом популарности.

image