Србија и Балкан

Курти: Очекујемо договор о примени европског предлога и потписивање

Курти је изразио оптимизам да ће на састанку у Охриду бити постигнут договор о имплементационом анексу и да ће споразум постигнут у Бриселу бити потписан
Курти: Очекујемо договор о примени европског предлога и потписивање© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је на данашњем састанку са изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком било речи о припремама за наредну рунду дијалога у Охриду, преноси Репортери.

"На састанку се разговарало о припреми сусрета на високом нивоу који је заказан за 18. март у Охриду. Курти је истакао своју и спремност Владе да буде конструктивна, одговорна и посвећена принципима либералне демократије и вредностима Европске уније", наводи се у саопштењу из Куртијевог кабинета.

Додаје се да је Курти изразио оптимизам да ће на састанку у Охриду бити постигнут договор о имплементационом анексу и да ће споразум постигнут у Бриселу бити потписан.

"У том духу, он је такође изразио очекивање да ће Европска унија својим званичним потписом на следећем састанку допринети успешном закључивању процеса Споразума о нормализацији", додаје се у саопштењу.

Лајчак је раније изјавио да је главна сврха ове посете била да ЕУ сазна како Косово види процес имплементације европског предлога.

Он је истакао да је састанак био плодоносан и да му је Курти дао више информација о свом ставу у овом процесу.

image