Русија

Путин честитао Си Ђинпингу: Драги пријатељу, победа је потврда исправне политике!

Руски председник пожелео је кинеском колеги добро здравље и срећу и истакао да је његова победа на изборима потврда исправне политике коју је водио годинама
Путин честитао Си Ђинпингу: Драги пријатељу, победа је потврда исправне политике!www.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин честитао је данас кинеском председнику Си Ђинпингу на томе што је по трећи пут изабран за лидера Народне Републике Кине, саопштио је Кремљ.

"Драги пријатељу, искрено Вам желим нове успехе у Вашој председничкој улози у корист кинеског народа, а такође добро здравље и благостање", поручио је Путин.

Путин је казао да је то потврда да је Си Ђинпингова политика до сада била исправна и да има велику подршку нације када су у питању даљи социјално-економски развој Кине и одбрана националних интереса.

"Русија веома цени Ваш лични допринос јачању свеобухватног партнерства и стратешке сарадње наше две државе. Уверен сам да ћемо, уколико наставимо да заједно сарађујемо, успети да обезбедимо једну плодну сарадњу у најразличитијим сферама", оценио је руски председник и додао да ће Москва и Пекинг и даље наставити да координишу заједничке акције које се тичу најбитнијих регионалних и глобалних питања. 

Подсетимо, кинески лидер данас је по трећи пут изабран за председника Кине, чиме је ушао у историју као једина особа која је три пута била изабрана за ову функцију. На изборима није било ни једног другог кандидата, а одлука је донета једногласно.

image