Спорт

"Ђоковића сам већ побеђивао, плашим се само Рафаела Надала"

Данил Медведев против Шпанца има само једну победу у шест мечева и каже да не би волео да се против њега састане на земљаној подлози
"Ђоковића сам већ побеђивао, плашим се само Рафаела Надала"Getty © Clive Brunskill / Staff

Данил Медведев је у каријери претрпео девет пораза од Новака Ђоковића, али како каже, најбољи тенисер света није за њега највећи изазов у тенису.

Рус је током турнира у Индијан Велсу понудио другачије размишљање, истакавши Рафаела Надала као играч ког се највише плаши.

"Никада нисам играо против Рафаела Надала на шљаци, али то је сигурно највећи изазов у нашем спорту. Човек је изгубио можда десет мечева у каријери на шљаци. Не знам ни да ли је толико. Мој највећи страх је да играмо на шљаци. Наравно борио бих се за победу, али искрено мислим да не бих имао много шанси", рекао је Данил, а затим се осврнуо и на ривалство са Новаком.

"Њега сам побеђивао неколико пута на тврдој подлози, али не у Аустралији. Изгубио сам тамо три или четири пута, више и не памтим. Искрено не знам зашто је за Новака Мелбурн толико посебан. Има очигледно нешто што му одговара", рекао је руски тенисер.

Он се дотакао и шљаке, његове најмање омиљене подлоге. На почетку каријере је Медведев говорио да баш и не би да се такмичи на шљаци, али у последње време Рус покушава да се и тамо што више побољша.

"У Дохи је тврди терен био веома спор, вероватно један од најспоријих, поред Ротердама пре неколико година. А жена ми је рекла да ме тренер Жил гледа како играм, ја сам трчао свуда, лобовао, узвраћао, а он је рекао 'Дођавола, да Данил може добро да се крецће на шљаци, мислим да би био непобедив'. Покушавам да радим на томе. Сигуран сам да могу да будем још бољи на шљаци, само ми треба стварно добар дан, или у суштини две недеље. На тврдим теренима понекад могу да будем ван терена неколико дана и да ипак победим, а затим поново подигнем темпо", закључио је Данил Медведев.

image