Спорт

Ултиматум за Инзагија, само га победа чува на клупи Интера

Тренер фудбалера Интера Симоне Инзаги могао би да добије отказ ако милански клуб не избори пласман у четвртфинале Лиге шампиона, преноси италијански лист "Коријере дела Сера"
Ултиматум за Инзагија, само га победа чува на клупи ИнтераGetty © Marco Luzzani

Италијански лист наводи да је руководство Интера незадовољно резултатима и игром тима у последњих неколико недеља.

Клуб из Милана је у последња три кола забележио два пораза и то од Болоње (0:1) и Специје (1:2).

"Интер је урадио све што је потребно за победу, али бројне шансе и неискоришћен пенал утицали су на пораз од Специје. Фудбалери Интера не верују тренеру, а први пут је пољуљано поверење играча у Инзагија, пошто Интер прошле сезоне није освојио Скудето, иако је за то имао велике шансе", наводи италијански медији.

Интер је првом мечу осмине финала Лиге шампиона победио Порто 1:0, а реванш дуел је наредне недеље у Португалији.

"Инзагију следи отказ ако Интер не дође до четвртфинала Лиге шампиона. Интеру потом следи и дерби са Јувентусом. Односи између играча су се нагло погоршали. Нарочито је под сумњом однос Ромелуа Лукакуа и Лаутара Мартинеза, а Марсело Брозовић, који се сматрао кључним играчем, не осећа се комотно након пошто је изгубио место у стартној постави од Хакана Чалханоглуа", закључује се у тексту италијанског дневника.

Инзаги је преузео Интер у јуну 2021. године. Милански клуб се тренутно налази на другом месту на табели Серије А са 18 бодова мање од првопласираног Наполија.

image