Спорт

Љубоја: "Велики мангуп" Кежман лаже о мени и Видићу, није смео да решимо ствар

Некадашњи нападач репрезентације Србије и Црне Горе Данијел Љубоја огласио се због аутобиографије Матеје Кежмана у којој је он, али и Немања Видић, био негативно представљен како каже, неистинитим тврдњама
Љубоја: "Велики мангуп" Кежман лаже о мени и Видићу, није смео да решимо стварGetty © Vladimir Rys / Staff

Доста је времена прошло откако је бивши репрезентативац Србије и Црне Горе Матеја Кежман објавио своју аутобиографију "Само ми Бог може судити". Ипак, иако је прошло много времена, ова књига и даље изазива много пажње.

Толико да је и други некадашњи репрезентативац СЦГ Данијел Љубоја осетио потребу да се огласи и истакне да су у тој књизи о њему наведене неистине, као и Немањи Видићу.

Кежман је у поменутој аутобиографији оптужио Љубоју да је он "трачарио" у селекцији СЦГ и да је на тај начин допринео свађи Видића и њега, која је неславно завршила учешће на Светском првенству 2006. године. Ипак, Љубоја није остао дужан Кежману и у интервјуу за "Глас Српске" одговорио некадашњем саиграчу из националног тима.

Љубоја је истакао да је Кежман након објављивања, како је рекао, "лажне аутобиографије", послао Љубоји текстуалну поруку садржине "Праштај брате". Иако Љубоја истиче да му је опростио, осетио је потребу да истакне да које су ствари у тој аутобиографији биле неистините.

"Мене нема по новинама, нити сам се кад препирао преко њих, али морам да реагујем овај пут. Видим да се моје име поново провлачи. Мислио сам да се с тим завршило. Нисам хтео да коментаришем, али због Кежмана и његових објава поново се Данијел Љубоја помиње у негативном контексту. Мислим да је време да и ја кажем на ту тему нешто. Досад нисам хтео да се оглашавам поводом те лажне аутобиографије. Изнесене су бројне лажи што се мене тиче, али и неких других детаља из књиге”, почео је Љубоја.

"Ово је права истина. На Мундијалу у Немачкој 2006. године, у сусрету против Холандије, у 75. минуту утакмице заменио сам Кежмана. Он се тад погубио и препао да ће изгубити место у стартној постави, односно да ћу ја имати предност у односу на њега, па је два дана пред меч са Аргентином, за вечером пред свим играчима, почео да ме провоцира. Причао је неке ствари које нисам могао да разумем, у смислу да ја кварим атмосферу. Стварно је прешао границу. У једном моменту сам му рекао да престане, али није стао. Након тога сам му рекао да изађе напоље, да решимо то као прави мушкарци. Нисам имао другог избора, јер је баш претерао. Рекао је да нема проблема. Чекао сам га испред хотела, али ‘велики мангуп’ Кежман није смео да изађе:"

Љубоја је потом рекао да је Кежман намерно добио црвени картон на чувеној утакмици против Аргентине када је Србија и Црна Гора демолирана 6:0. Због тог искључења Мундијал је раније завршен за некадашњег нападача и он није био у конкуренцији за последњу утакмицу на турниру.

"Колико он воли репрезентацију говори чињеница да је намерно добио црвени картон на истом том Светском првенству против Аргентине на 3:0 за њих и оставио нас на цедилу. Циљ му је био да оде са Мундијала и не игра последњу утакмицу против Обале Слоноваче да не трпи критике. Што није написао да није смео изаћи напоље? Мајсторе, ако пишеш аутобиографију, онда кажеш све, а не напола истину. Ми смо се помирили након Мундијала, међутим онда је изашла та његова аутобиографија након које ми је послао поруку: ‘Праштај брате’. Ево сад кажем да му праштам, јер је прошло доста од тога, желим му све најбоље, али свако иде својим путем", рекао је Љубоја.

У својој аутобиографији Кежман је део посветио и свађи са Видићем која је према његовим тврдњама избила због грубости Видића на тренингу, али Љубоја се не слаже с тим.

"И та ситуација са Видићем на тренингу, и то је преувеличано, као он је њега дигао у ваздух. Био сам на тренингу, није то баш тако било", рекао је Љубоја.

image