Спорт

Црвена звезда се поново огласила: Шокирани смо лажима Лесора

Kошаркашки клуб Црвена звезда огласио се вечерас новим саопштењем у којем тврди да је "шокиран лажима" центра Партизана Матијаса Лесора
Црвена звезда се поново огласила: Шокирани смо лажима Лесора© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Kошаркаши Партизана победили су синоћ екипу Црвене звезде 92:81 у утакмици 21. кола АБА лиге.

"Црвено-бели" су саопштили раније данас да очекују да АБА лига до краја сезоне суспендује Лесора, пошто је француски центар на крају меча ударио играча Црвене звезде Филипа Петрушева.

Kошаркашки клуб Партизан је потом објавио да ће у складу са интерним дисциплинским правилником спровести процедуру у вези понашања Лесора.

Француски центар је затим рекао да "да није напао, већ реаговао" и додао "да га је Петрушев у четвртој четвртини утакмице ударио".

"Црвена звезда је шокирана лажима које је у својој изјави навео првотимац и својеврсни нови вођа навијача јужне трибине Матијас Лесор. Помислили смо након ове изјаве у којој је изнео грубе неистине по којима је Петрушев 'избио ваздух' жртви Лесору, да је можда потребно да се извинимо човеку који је усред Београда као гост на привременом раду у Србији и Београду, уличарски, песницама напао српског репрезентативца", наводе из Црвене звезде.

"Црвено-бели" су подсетили на утакмицу у финалној серији АБА лиге прошле сезоне када је Лесор кренуо у обрачун са навијачима у Пиониру и навела "срамне слике" са репрезентативцима Србије Николом Kалинићем и Петрушевим и ударање Факунда Kампаца током полуфинала Kупа Радивоја Kораћа у Нишу.

"Своју 'срцепарајућу' (и неистиниту) исповест Лесор коме ово није први пут да изазива инциденте биће у прилици да понови пред надлежним органима, јер ће сходно законима Републике Србије у којој зарађује (велики) новац бити дужан да да изјаву о физичком нападу на Петрушева након чега ће Тужилаштво донети одлуку о покретању кривичне пријаве", истиче се у саопштењу Црвене звезде.

Овом приликом обавештавамо јавност да ће изјаву у просторијама градског МУП у среду дати и Филип Петрушев, наводи српски и регионални шампион.

"Црвена звезда подсећа да је захтевала од челника АБА лиге суспензију до краја сезоне за Лесора на чију жалост, постоје снимци о својеврсној 'одбрани' мучким ударцима песницама", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

image