Русија

Путин са Асадом: Подршка у обрачуну са "старим и новим нацистима" (ВИДЕО)

Трговински промет забележио је раст од око 7 одсто током прошле године, додао је Путин
Путин са Асадом: Подршка у обрачуну са "старим и новим нацистима" (ВИДЕО)www.globallookpress.com

Односи Русије и Сирије развијају се добро, упркос свим изазовима, поручио је данас председник Русије Владимир Путин, и додао да је трговински промет две земље порастао за око 7 одсто за последњих годину дана. 

Путин је додао да је веома срећан што је председник Сирије Башар ел Асад стигао у посету Русији и подсетио да ће следеће године две земље прославити 80 година од успостављања дипломатских односа.

Асад је казао да је почаствован што је у Москви и додао да најновија дешавања у свету рађају потребу да лидери ове две земље чешће разговарају један са другим.

Сиријски председник захвалио се руском лидеру и за то што Москва наставља да подржава режим Асада и пружа чврсту подршку Сирији на међународној сцени, а затим додао да веома високо оцењује квалитет разговора са руским представницима током последњих дана. Све ово довешће до боље реализације одредби већ постигнутих споразума, а данашња посета ће унапредити наше односе, поручио је лидер Сирије.

Асад је поновио и да Сирија наставља да подржава Русију у спровођењу Специјалне војне операције у Украјини и борби против неонациста и старих и нових, те додао да Запад и даље наставља да подржава нацисте, као што их је раније прихватио на својој земљи. 

"Свету је заиста потребно да дође до стабилизације ситуације", рекао је он.

Председник Сирије искористио је ову прилику и да се захвали Москви за подршку приликом санирања последица земљотреса. 

Путин је, са друге стране, казао да је Москва заједно са Сиријом успела да у многоме допринесе борби против међународног тероризма. 

Даљи састанак лидера биће подељен на два дела, открио је Путин. Први део састанка, како је рекао, биће одржан заједно са осталим члановима двеју делегација, док ће наредног дана Асад и Путин имати прилику да током радног доручка насамо поразговарају о свим битним питањима.

image