Спорт

Ђоковић и даље седми на свету, Крунићева наставила да назадује

Најбољи српски тенисер Новак Ðоковић задржао је седмо место на најновијој АТП ранг-листи са сакупљених 4.320 бодова.
Ђоковић и даље седми на свету, Крунићева наставила да назадујеAP © Stas Filippov

Прва два места и даље држе Шпанци Карлос Алкараз и Рафаел Надал. Алкараз има 6.730 бодова, а Надал 5.810.

Трећи је Норвежанин Каспер Руд, а следе Рус Данил Медведев, Грк Стефанос Циципас и Немац Александар Зверев.

Рус Андреј Рубљов је сада осми, док је Американац Тејлор Фриц девети. Канађанин Феликс Оже-Алијасим је напредовао за три позиције и сада је десети тенисер света.

Када је реч о осталим српским тенисерима, Миомир Кецмановић напредовао је за два места и сада је 30. играч на АТП ранг-листи са 1.336 поена. Филип Крајиновић је задржао 53. позицију са 875 бодова.

Ласло Ђере је назадовао за пет места и сада је 78. са 692 поена, док је Душан Лајовић напредовао за једну позицију и тренутно је 81. играч света са 631 бодом.

Најбоље рангирана српска тенисерка Александра Крунић заузима 101. позицију на ВТА ранг-листи.

Крунићева је назадовала за једно место у односу на прошлонедељну листу и тренутно има 657 бодова. Српска тенисерка је више од 20 дана ван терена због повреде колена и тек је очекује дуга пауза.

Олга Даниловић је напредовала за девет места и сада је 150. са 419 бодова, док је Наталија Стевановић направила седам корака напред и тренутно је 197. тенисерка света са 336 поена.

Пољакиња Ига Швјонтек је убедљиво прва са 10.835 бодова. Иза ње је Онс Жабер из Туниса, која тренутно има 4.555 бодова, док је трећа Естонка Анет Контавејт са 3.796.

Белорускиња Арина Сабаленка је сада четврта, а потом следе Американка Џесика Пегула, Гркиња Марија Сакари и још једна Американка Коко Гоф.

Паула Бадоза из Шпаније пала је на осму позицију, а у топ најбољих тенисерки света налазе се још Румунка Симона Халеп и Францускиња Каролин Гарсија.

image