Србија и Балкан

Двери, Заветници, Нови ДСС и ПОКС позвали на протест против европског предлога за КиМ

На скупу 17. марта у 18.00 сати, под називом "Србија памти, брани и не да!" биће обележена и "годишњица мартовског погрома над Србима из 2004, као и 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије"
Двери, Заветници, Нови ДСС и ПОКС позвали на протест против европског предлога за КиМ© Amir Hamzagic/ATAImages

Председници Двери Бошко Обрадовић, Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић, Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски и Покрета за обнову краљевине Србије (ПОКС) Војислав Михаиловић, позвали су данас симпатизере својих странака и грађане да се придруже "великом националном окупљању" које ће испред храма Светог Саве и Председништва бити одржано у петак, против прихватања француско-немачког, односно споразума ЕУ о Косову и Метохији.

Обрадовић је на конференцији за новинаре испред храма Светог Саве рекао да ће на скупу 17. марта у 18.00 сати, под називом "Србија памти, брани и не да!" бити обележена и "годишњица мартовског погрома над Србима из 2004, као и 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије".

"Тада ћемо се у шетњи сећања и поштовања од Светосавског платоа до Председништва подсетити свих српских хероја од Косовског боја до Кошара и Паштрика, који су били спремни да свој живот дају за одбрану отаџбине и Косова и Метохије у саставу Србије. У њихово име и у име наше генерације Срба на завршном скупу испред споменика (руском) цару Николају (Другом) упутићемо упозорење актуелној власти да нема право да прихвата и примењује француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово", рекао је Обрадовић.

Лидер Новог ДСС-а Милош Јовановић поновио је који су разлози због којих је против такозваног европског предлога за Косово и Метохију.

"Тај предлог споразума је споразум о признању сецесије наше јужне покрајине, споразум самим тим о стварању 'велике Албаније', о удару на Републику Српску, дакле геополитичкој нестабилности за наредних 50 година за наш народ", рекао је Јовановић.

image