Спорт

Анчелоти о жребу: Може Милан, али тек у финалу

Тренер фудбалера Реала Карло Анћелоти изјавио је да би волео да се мадридски клуб састане са екипом Милана у финалу, а не у четвртфиналу Лиге шампиона, преносе шпански медији
Анчелоти о жребу: Може Милан, али тек у финалуGetty © Ian MacNicol

Реал је на доминантан начин изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

"Лос Бланкоси" су у осмини финала елиминисали Ливерпул са укупних 6:2, пошто су са 5:2 славили у гостима, да би у Мадриду "оверили" пролаз у наредну фазу.

Тренер Реала изразио је велико задовољство партијом свог тима.

"Играли смо и контролисали утакмицу добро. Нисмо се бранили у ниском блоку и покушали смо да будемо јаки и сигурни на лопти. Имали смо прилике и били смо чврсти позади. Била је ово утакмица какву смо желели да имамо", рекао је Анчелоти.

"Утакмица је била варљива на психолошком плану. Имали смо три гола предности, али нисмо склонили ногу са папучице гаса. Екипа је изгледала добро на терену и нисам желео да правим измене тек да бих нешто мењао. Није било празног хода, концентрација је константно била присутна. Нисмо ризиковали и веома смо срећни", додао је италијански стручњак.

Жреб четвртфинала и полуфинала биће одржан у петак у Ниону. Поред Реала пласман у четвртфинале ЛШ изборили су Милан, Наполи, Интер, Манчестер сити, Бенфика, Бајерн и Челси.

Некадашњи тренер Милана, а сада шеф струке Реала, рекао је да би желео да се састане са "росонерима", али тек у финалу.

"Желим Милан у финалу, не у четвртфиналу", навео је Анчелоти.

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп признао је да је Реал заслужено изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

"Изгубити 5:2 на Енфилду није сјајан резултат ако желите да прођете даље. Морате да имате посебан учинак, а ми то нисмо могли да урадимо. Морамо да признамо да је бољи тим прошао. Ово је нокаут фаза, није оно што смо желели, али је оно што смо добили", изјавио је Клоп.

Он је нагласио да је главни циљ Ливерпула да избори пласман у Лигу шампиона наредне сезоне.

"Потребни су вам тренуци у оваквој утакмици, да смо дали гол у првом полувремену, могло је да нам да искру, али то је све хипотетички. Они су били бољи тим у три од четири полувремена и зато су прошли", признао је Клоп.

image