Спорт

Спалети: Гвардиола игра игрице како би нас срушио, Наполи није најбољи тим у Европи

Тренер фудбалера Наполија Лучијано Спалети демантовао је да је клуб из Напуља тренутно најбољи клуб у Европи, преносе италијански медији.
Спалети: Гвардиола игра игрице како би нас срушио, Наполи није најбољи тим у ЕвропиGetty © Francesco Pecoraro /

Наполи је екипа која се вероватно налази у најбољој форми у читавој Европи.

Тим који са клупе предводи Лучано Спалети, има 18 бодова предности на лидерској позицији у домаћем првенству, док је у Лиги шампиона на импресиван начин елиминисала Ајнтрахт.

Наполи се тако пласирао у четвртфинале Лиге шампиона, пошто је у осмини финала елиминисао Ајнтрахт са укупних 5:0.

"Ово је сјајан разултат, уживамо заједно са свим навијачима. Сада постаје од есенцијалног значаја да задржимо став из синоћњег меча, јер нисмо стартовали утакмицу тако квалитетно као обично, али смо после све урадили како је било потребно", рекао је Спалети.

Италијански стручањ се осврнуо и на изјаву менаџера Манчестер ситија Пепа Гвардиоле, који је пре неколико дана рекао да је Наполи тренутно најјачи тим у Европи.

"То ме не чини поносним, нема никакав утицај на мене. То је игрица, коју сви знају и која има за циљ стављање притиска на друге. Да ли да ставимо Наполи испред Манчестер ситија? Ако они потроше 900 милиона евра у поређењу са наших девет, постоји разлог. То је игрица којом желе да нас уздигну како би нас срушили", закључио је тренер Наполија.

Пласман у четвртфинале Лиге шампиона изборили су Интер, Милан, Наполи, Челси, Манчестер сити, Бајерн, Реал и Бенфика.

Жреб четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона биће одржан у петак у Ниону.

image