Русија

Путин: Учинићемо све да зауставимо сваку претњу (ВИДЕО)

Руски председник честитао становницима Крима и целе Русије девету годишњицу уједињења
Путин: Учинићемо све да зауставимо сваку претњу (ВИДЕО)© Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Phot

Руски председник Владимир Путин честитао је становницима Крима и свим Русима девету годишњицу уједињења тог полуострва са Русијом, напомињући да су грађани донели историјску одлуку.

"Желим да честитам становницима Крима, Севастопоља, свим грађанима наше земље Дан уједињења Крима са Русијом. Пре девет година, направили сте свој недвосмислен и коначан историјски избор да поново и заувек постанете део наше јединствене велике земље", рекао је Путин током састанка о друштвено-економском развоју Крима и Севастопоља.

Он је нагласио да су питања безбедности приоритет за ове регионе и да ће Русија учинити све да заустави сваку претњу.

"Очигледно је да су безбедносна питања приоритет за ова два региона, посебно данас. Учинићемо све да зауставимо било какве претње. Упркос свим изазовима и потешкоћама, доследно. Систематски ћемо решавати проблеме убрзаног друштвено-економског развој Крима и Севастопоља", навео је руски лидер.

Путин је изразио уверење да ће радови на санацији Кримског моста бити завршени на време.

"Протеклих година, саграђено је и пуштено у рад стотине значајних објеката различитих профила, укључујући и помоћна чворишта у смислу развоја целокупне транспортне инфраструктуре полуострва. Мислим на аеродром 'Симферопољ', савремени аутопут 'Таврида'", навео је он. 

Руски председник је додао да је уверен да ће обнова Кримског моста бити завршена на време и да је на мосту већ отворен друмски саобраћај, а да је у току санација железничких колосека.

image