Србија и Балкан

Курти: Европски предлог основа за пут ка обостраном признању

Посвећена, конструктивна и креативна, делегација косовске владе путује у Охрид са добром вољом, добрим намерама и добрим уверењем, поручио премијер привремених институција
Курти: Европски предлог основа за пут ка обостраном признањуwww.globallookpress.com © Alexis Sciard/Keystone Press Agency

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је након састанка са специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром да је европски предлог "квалификован и прихваћен" од стране Приштине као добра основа и солидна платформа за напредовање ка пуној нормализацији односа "Косова" и Србије, "уз обострано признавање".

У саопштењу из кабинета приштинског премијера наводи се да су двојица саговорника разговарала о сутрашњем састанку у Охриду, очекивањима и европском предлогу.

"Европски предлог је квалификован и прихваћен од стране Косова као добра основа и солидна платформа за напредовање ка пуној нормализацији односа између Косова и Србије, уз обострано признавање у центру. Посвећена, конструктивна и креативна, делегација косовске владе путује у Охрид са добром вољом, добрим намерама и добрим уверењем", наводи се у саопштењу владе "Косова".

Курти се захвалио Ескобару на посвећености и доприносу САД када је дијалог у питању.

image