Спорт

Босна одустала од шансе за Олимпијске игре - нема новца, а ни играча

"Змајеви" су једва обезбедили услове за наступ на Европском првенству, а такав подухват да покушају да се пласирају у Париз 2024. неће покушавати да направе

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине сигурно неће учествовати на Олимпијским играма у Паризу 2024. године. Челници Кошаркашког савеза БиХ саопштили су да су одустали од наступа у претквалификацијама за најмасовније спортско такмичење.

Главни разлог за одлуку КСБиХ је недостатак новца и процена да се позиву националног тима не би одазвали најбољи играчи.

"Постоји више разлога за ту одлуку. Први је финансијски, а није ни реално очекивати да ће нам се играчи одазвати", рекао је председник КСБиХ Далибор Милош.

Милош је објаснио да је вођство тамошњег савеза ову одлуку донело у консултацији са селектором Адисом Бећирагићем, пошто се дошло до закључка да најбољи играчи не би прихватили позив националног тима да играју у претквалификацијама.

Прошле године, репрезентацији БиХ је новац за такмичење на Европском пренству био уплаћен тек након што су започели наступ у својој групи на завршном турниру који се играо у Немачкој, Чешкој, Грузији и Италији.

"Змајеви" су на том такмичењу учешће завршили у групној фази, на петом месту групе Б, уписавши две победе и три пораза у групи са Словенијом, Немачком, Француском, Литванијом и Мађарском.

image