Русија

Захарова: САД могу да изазову директан сукоб са Русијом

Москва упозорава да су војна техника западњака, као и њихови борци на фронту, легитимна мета Оружаних снага Русије
Захарова: САД могу да изазову директан сукоб са Русијомwww.globallookpress.com © MFA Russia

Представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова упозорила је данас Сједињене Америчке Државе да би требало да боље поразмисле о изјавама и потезима свог руководства, јер би могло доћи до директног војног сукоба са Русијом. 

"У Вашингтону би требало да поразмисле о последицама њихових све агресивнијих одлука, који представљају претњу која може довести до директне војне конфронтације са Русијом и, за САД, понижавајућег понављања историје које би наликовало на авганистански или вијетнамски сценарио", саопштило је Министарство спољних послова Русије. 

Захарова је на овај начин прокоментарисала речи шефа Пентагона Лојда Остина, који је 15. марта рекао да се број земаља, које су спремне да Украјини пошаљу војну помоћ, повећава, те да би Кијев тако могао да добије више од 150 тенкова "леопард" у нади да би коначно успео да "преломи на фронту". 

Истицање да је управо Запад "обезбедио 'кључну војну технику за Украјину' је осмишљено како би се додатно стимулисали неодлучне  Европљане и охрабрили оне који већ 'јуре у бој са Русијом' у жељи да директно учествују у сукобу, а САД су, заправо, одавно његов учесник", поручили су данас из Москве.

"С тим у вези поново подсећамо да су америчко и западно оружје, као и амерички и НАТО плаћеници и војни специјалисти, били и остали легитимне мете за Оружане снаге Русије", подсетила је Захарова.

image