Спорт

Марјановић потезом уз звук сирене добио меч Хјустону, а није убацио ниједан кош

Изгледа да баш и није тако једноставно пребацити лопту преко човека високог 220 центиметара
Марјановић потезом уз звук сирене добио меч Хјустону, а није убацио ниједан кош© Twitter / screenshot / @BasketNews_com

Кошаркаши Хјустона забележили су победу у драматичној завршници против Њу Орлеанса, а до тријумфа 114:112 стигли су уз помоћ Бобана Марјановића.

Српски кошаркаш одиграо је битну улогу у тријумфу Рокитса, али је у томе успео упркос чињеници да није постигао ниједан поен на мечу.

На четири стотинке до краја утакмице, играчи Њу Орлеанса имали су напад и лопту са стране, да покушају да стигну до победе или макар продужетка. Ипак, због горостасног Марјановића нису успели ни да упуте шут ка кошу.

Марјановић се при извођењу лопте са стране испречио и онемогућио противницима да упуте шут. Херберт Џонс је покушао да изведе лопту преко 220 центиметара високог центра, а испоставило се да то баш и није био једноставан посао.

Иначе, Марјановић је на терену провео тек два минута и забележио један скок, а његов Хјустон до победе је предводио Џејлен Грин са 25 поена, седам скокова и шест асистенција. Портер је додао 20, а Шенгун 17 поена. На другој страни, најбољи је био Брендон Инграм са 31 поеном, док је Јонас Валанчунас имао 22 поена.

image