Свет

Маск: Ако ухапсе Трампа, то ће бити почетак његовог реизбора

Власник Твитера Илон Маск коментарисао је најаву да би бивши амерички председник Доналд Трамп могао да буде ухапшен у оквиру истраге о малверзацијама
Маск: Ако ухапсе Трампа, то ће бити почетак његовог реизбора© Tanjug/AP Photo/ Benjamin Fanjoy

Власник Твитера Илон Маск изјавио је данас да, уколико бивши амерички председник Доналд Трамп заиста буде ухапшен наредних дана, то ће довести до његовог поновног избора на председничким изборима 2024. године.

"Уколико се то деси, то ће бити почетак Трамповог резибора", навео је Маск на Твитеру.

Председавајући Представничког дома америчког Конгреса Кевин Макарти изјавио је данас да упућује релевантне комисије да истраже да ли се федерална средства користе за утицај на изборе, односно, како је навео, политички мотивисано кривично гоњење бившег америчког председника Доналда Трампа.

"Нечувена злоупотреба моћи од стране радикалног тужиоца", написао је Макарти на Твитеру, не наводећи име окружног тужиоца, пренео је Ројтерс.

Бивши амерички председник Доналд Трамп рекао је да очекује да ће бити ухапшен у уторак у случају који је покренула канцеларија окружног тужиоца Менхетна и позвао своје присталице на протест, наводи се у његовој објави на друштвеној мрежи "Трут" (Истина).

Портпарол канцеларије окружног тужиоца одбио је да коментарише ову најаву, објавио је Ројтерс.

Трамп је рекао, не пружајући извор за своје тврдње, да "незаконито цурење информација" из канцеларије окружног тужиоца Менхетна указује на то да ће бити ухапшен. Он није рекао које оптужбе ће му бити стављене на терет.

"Незаконито цурење информација из корумпираног и веома политичког окружног тужиоца на Менхетну... указује на то да ће, с обзиром да се ниједан злочин не може доказати... некадашњи и водећи републикански кандидат и бивши председник Сједињених Америчких Држава, бити ухапшен у уторак следеће недеље", написао је Трамп.

Трамп је позвао своје присталице на протест уколико се то заиста деси.

image