Брнабић: Инвестиције су нам преко потребне

Председница Владе је нагласила да су мир и стабилност неопходни и за завршетак започетих инфраструктурних пројеката
Брнабић: Инвестиције су нам преко потребне© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Чини ми се да је, после разговора у Охриду, недвосмислено да ће Заједница српских општина на Косову и Метохији морати да буде формирана и да је то прва тачка свих даљих имплементационих споразума, те да је потпуно јасно да ће то морати да се уради у складу са споразумима потписаним 2013. и 2015. године, рекла је данас председница Владе Ана Брнабић.

Премијерка је у интервјуу за Танјуг на путу од Београда до Новог Сада у возу "Соко", чија се годишњица првог путовања данас свечано обележава, рекла да ће формирање такве ЗСО бити резултат рада, напора и борбе председника Србије Александра Вучића и пре 10 година и током протекле деценије као и данас.

Посебно је истакла да је председник Вучић био директан и да није околишао да каже шта су наше црвене линије.

Брнабић је нагласила да су мир и стабилност неопходни и за завршетак започетих инфраструктурних пројеката, јер без дугорочног мира и стабилности не можемо да напредујемо и привлачимо инвестиције.

"Све се ово финансира из буџета Србије и ако неко да кредит, он мора да се врати, а грантови попут оног који смо добили од Европске уније за деоницу до Ниша се не добијају тако лако. Према томе, неопходне су нам инвестиције и нова радна места да би могли да градимо", рекла је премијерка, уз оцену да нам је сваки дан мира велики као живот.