Русија

Путин: Русија је спремнија него 2014, имамо и хиперсонично оружје

Русија је сада далеко спремнија него 2014. године у време Кримског пролећа, рекао је руски председник
Путин: Русија је спремнија него 2014, имамо и хиперсонично оружје© http://kremlin.ru/

Русија није искористила хиперсонично оружје током Специјалне војне операције у Украјини (СВО), иако га има, као и друге савремене системе, рекао је председник Владимир Путин у интервјуу за "Русија 1".

Русија је сада далеко спремнија него 2014. године у време Кримског пролећа, рекао је Путин, одговарајући на питање новинара да ли је било смислено да Русија покрене СВО још тада.

Према речима руског председника, морала је најпре да се обезбеди храна, да се надокнади увоз, да се ојача финансијски систем и да се развије модерно наоружање.

"И на крају, ми и сада имамо много тога да урадимо, на пример, када је у питању развој копнене војске. Тада нисмо имали хиперсонично оружје, али сада га имамо. Не користимо га, али имамо. Разумете ли? Имамо и друге савремене системе, а 2014. нисмо имали ништа слично", рекао је Путин.

Зато, наставио је он, не треба имати субјективан однос према овом питању.

Упркос очекивањима непријатеља, у Русији се ништа није урушило, финансијски систем функционише, банке повећавају своје могућност, навео је Путин и додао да је, по његовом мишљењу, из ове перспективе тешко рећи шта би се догодило 2014. године.

image