Русија

Захарова: Нацизам, корупција и дрога важнији Зеленском него Донбас

Руска званичница је приметила да је велики део Маријупоља обновљен за мање од годину дана, буквално под константним бомбама Кијева
Захарова: Нацизам, корупција и дрога важнији Зеленском него Донбасwww.globallookpress.com © © MFA Russia

Нацизам, корупција и дрога засметали су украјинском председнику Владимиру Зеленском да реинтегрише Донбас у складу са Минским споразумима, написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Председник Русије Владимир Путин је данас обишао Маријупољ, где обишао неколико градских четврти и информисао се о обнављању града, посетио је нова насеља, школе, путеве, позориште.

Захарова је приметила да све ово изграђено за мање од годину дана, под константним ударима Кијева, а онда упитала шта је спречило Зеленског да потроши најмање 10 одсто колосалних износа помоћи Украјини на реинтеграцију Донбаса у оквиру Минских споразума, градећи нешто слично?

"Одговор је јасан: нацизам, корупција и дрога", закључила је она.

Захарова се осврнула и на Међународни кривични суд да оцени изјаву бившег председника САД Џорџа Буша Млађег да је мисија Украјине "да убије што више Руса".

На свом каналу на Телеграму Захарова је објавила део интервјуа са бившом државном секретарком САД Медлин Олбрајт из 1996. године.

У интервјуу је новинарка Лесли Штал питала Олбрајтову да ли су америчка дејства у Ираку оправдана с обзиром на последице по ту земљу. Конкретно, она је рекла да је више од пола милиона деце умрло од санкција против Ирака, више него у Хирошими. На то је Олбрајтова одговорила: "Мислим да је то веома тежак избор. Али ми сматрамо да је оправдан".

"То је било за време Буша Старијег, којег више нема на овом свету", подсетила је портпаролка.

"Буш млађи, који је напао Ирак и погубио легитимног лидера ове земље, недавно је рекао да је мисија Украјине да се убије што више Руса. Шта Међународни кривични суд мисли о томе?", написала је Захарова на свом Телеграму.

image