Спорт

Ибрахимовић: Не размишљам још о пензији

Фудбалер Милана и шведски репрезентативац Златан Ибрахимовић признао је да је још не размишља о пензији и додао да су саиграчи тражили да носи капитенску траку против Удинезеа
Ибрахимовић: Не размишљам још о пензијиGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

Фудбалери Милана поражени су синоћ од екипе Удинезеа резултатом 3:1, а једини гол за "росонере" постигао је Ибрахимовић из пенала. Шведски фудбалер је постао најстарији стрелац у Серији А.

"Поносан сам што сам део историје овог великог клуба са великом историјом и играчима који су направили невероватне ствари. Међутим, овај мој гол нам није донео бодове, а то је оно што сам желео. Поносан сам и што сам био капитен, али утакмице није ишла онако како смо желели", рекао је Ибрахимовић.

Он се крајем фебруара вратио на терен после паузе од девет месеци због операције колена.

"Добро сам се осећао на терену, нисам био у стартној постави 14 месеци, важно је да будем у доброј физичкој форми. Ако се будем осећао добро као овај пут, могу још да играм", објаснио је шведски фудбалер.

Ибрахимовић је признао да је Исмаел Бенасер у име осталих играча тражио да Швеђанин носи капитенску траку на овој утакмици.

"Бенасер ми је пришао и питао ме да ли желим да будем капитен. Рекао сам му: 'У реду, скинућу тај притисак са тебе и пустићу те да се фокусираш на меч".

Он је на крају признао да још не размишља о пензији иако ће у октобру да напуни 42. године.

"Ако будем у доброј форми, желим да наставим да играм. Они који се пензионишу, а осећају се спремно, често зажале. Пуно сам патио ових 14 месеци и ово ми је прилика да то надокнадим и вратим се спорту. Срећан сам у Милану, све зависи од тога шта у овом клубу желе", закључио је Ибрахимовић.

image