Србија и Балкан

Дачић: Од гласова Срба зависиће резултати председничких избора у Црној Гори

Министар спољних послова је рекао да Вучић једва чека избор новог председника Црне Горе, како би две државе могле да граде братске и пријатељске односе, као две земље које никада нису ратовале и које треба да траже заједничке интересе
Дачић: Од гласова Срба зависиће резултати председничких избора у Црној Гори© Зоран Шапоњић

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Срби представљати одлучујући фактор од којег ће зависити резултати у другом кругу председничких избора у Црној Гори.

Дачић је на ТВ Пинк коментарисао пресек резултата председничких избора у Црној Гори и додао да је о томе разговарао и са председником Србије Александром Вучићем, те да су заједно оценили као значајно што су кандидати који окупљају српске гласове постигли добар резултат.

"Сигурно је да ће Срби практично одлучивати у другом кругу ко ће бити нови председник Црне Горе. Желим да већ сада у име Републике Србије честитам Андрији Мандићу на овом резултату који је остварен у веома специфичним условима...ово је веома значајно јер се тиме показала снага тих организација за које се може рећи да заступају права и интересе српског народа", рекао је Дачић.

Додао је да Вучић једва чека избор новог председника Црне Горе, како би Србија и Црна Гора могле да граде братске и пријатељске односе, као две земље које никада нису ратовале и које треба да траже заједничке интересе.

Подсећамо, на основу 100 одсто обрађених гласова, у други круг гласања, на јуче одржаним председничким изборима у Црној Гори,  иду лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић и кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић.

image