Спорт

Ембид хоће Јокићев МВП трон - убацио 37, али изгубио од Црногорца

Филаделфија је доживела пораз у драматичном окршају против Чикага
Ембид хоће Јокићев МВП трон - убацио 37, али изгубио од ЦрногорцаGetty © Tim Nwachukwu / Staff

Џоел Ембид и ове сезоне покушава да свргне Николу Јокића са "МВП трона" и преузме му престижну награду за најкориснијег играча НБА лиге.

У још једном сусрету је показао да је ове сезоне у сјајној форми, али ни 37 поена центра није било довољно за Николу Вучевића и Чикаго Булсе, који су савладали Филаделфију 109:105.

У мечу који је завршен тек након 58 минута кошарке, односно два продужетка, Булси су славили у Филаделфији и то на краилима Зека Лавина (26 поена) и Демара Дерозана (25 поена).

У центру пажње током читавог меча био је управо Ембид који је уз 37 поена имао и 16 скокова, али је у достојном ривалу имао Црногорца Вучевића. Центар Чикага је осим 21 поена остварио и 12 скокова, тако задавши проблеме Севентисиксерсима.

Филаделфија је тако остала на трећем месту Источне конференције, а остаје да се види да ли ће Ембид имати довољно аргумената у борби за МВП награду. Чикаго је и даље десети на Истоку.

У ноћи између понедељка и уторка, Мемфис је савладао Далас 112:108, а гостима није помогло ни 28 поена Кајрија Ирвинга пошто су поново били без повређеног Луке Дончића. Јута је савладала Сакраменто 128:120, а Голден Стејт је у Хјустону дошао до тријумфа 121:108 уз 30 поена Стефа Карија.

image