Спорт

Алкараз: Волео бих да Ђоковић игра сваки турнир, могао сам да освојим Аустралијан опен

Нови најбољи играч света истиче да би волео да је на сваком турниру у присуству Новака Ђоковића, како би могао да се такмичи и учи од њега
Алкараз: Волео бих да Ђоковић игра сваки турнир, могао сам да освојим Аустралијан опенGetty © Julian Finney / Staff

Карлос Алкараз је од понедељка поново најбољи тенисер света, а млади Шпанац је до тог успеха стигао захваљујући двема стварима - освајањем мастерса у Индијан Велсу, али и немогућности Новака Ђоковића да наступа у САД.

Због тога ни 19-годишњи Алкараз није срећан, који је у изјави након освајања турнира у Калифорнији истакао да би више волео да је Ђоковић присутан на свим највећим такмичењима.

Српски тенисер је пропустио Индијан Велс јер није вакцинисан против корона вируса и не може да уђе у САД, а неће наступити ни у Мајамију. Алкараз, који ће морати да освоји и Мајами ако мисли да остане "број један", истиче да му није драго због тога Ђоковићеве ситуације.

"Видите, ја сам тенисер, али и велики љубитељ овог спорта, тако да разумем да је веома важно имати најбољег на планети на свим догађајима. Нико не жели да види велике тенисере како пропуштају мечеве. Волео бих да Ђоковић буде на сваком турниру, да делим свлачионицу са њим, искуства, учим од њега и редовно играм против њега", рекао је Шпанац.

Алкараз је сада поново први на АТП листи, а доста тога схватио је због тога што је услед повреде морао да пропусти Аустралијан опен.

"Било је тешко што нисам могао да се такмичим у Мелбурну јер је то гренд слем који сам заиста желео да играм и мислио сам да имам шансе да постанем шампион. Оно што се догодило ме је навело да схватим да постоје ствари које не радим добро, учим из тога. Можете да проведете два или три сата тренирајући, али је исто тако важно да водите рачуна о себи ван терена, да се одморите, добро једете, узимате здраве суплементе, не губите рутину", рекао је Алкараз за "Њујорк Тајмс".

image