Спорт

Пантер: Следи најтежи део сезоне, треба одбранити домаћи терен

Капитен кошаркашка Партизана Кевин Пантер изјавио је за клупску телевизију да ће његова екипа покушати да одбрани домаћи терен и усрећи навијаче у наредним утакмицама Евролиге
Пантер: Следи најтежи део сезоне, треба одбранити домаћи терен© ABA liga/Dragana Stjepanović

Кошаркаши Партизана у наредних 10 дана играју четири веома важне утакмице у оба такмичења.

Прво их у петак очекује меч са Олимпијакосом, потом два дана касније утакмица са Цедевита Олимпијом и наредне недеље дуели са шпанским гигантима у Евролиги - Реалом и Барселоном.

Капитен екипе Кевин Пантер, истакао је да следи најтежи период сезоне.

"Пред нама су две тешке недеље, најтеже на крају регуларног дела сезоне. Почевши од петка. Даћемо све од себе, бити позитивни, радићемо као и током целе сезоне. Покушаћемо да одбранимо домаћи терен и усрећимо навијаче и себе. Имамо своје циљеве. Карактер се гради у тешким моментима, као оним у децембру. Многи ће стајати уз тебе само када имаш резултат. Али у најтежим тренуцима видиш од чега си направљен. Видели смо какву подршку имамо. То је била шанса да очврснемо. Наставили смо и ти тренуци су значајни када се боримо за плеј-оф, сутра можда и за фајнал фор", изјавио је Пантер.

Осврнуо се потом амерички бек са српским пасошем на капитенку траку коју је понео ове сезоне, као и на однос са наивјачима Партизана.

"Ценим то и рекао сам на почетку сезоне. Велика је част и људи то овде озбиљно схватају. Овај клуб је озбиљан и мислим да је то одговор на мој приступ и однос према игри и тиму. Част је када те овакав клуб и овакви навијачи прихвате као капитена. Нарочито као странца. Сваким даном покушавам то да оправдам. Нисам савршен, нити покушавам да будем, али желим да оправдам то на свакој утакмици и тренингу. Не показујем емоције док играм. Искрено, када показујем емоције, онда су то посебне ситуације. Много пута, навијачи изазивају емоције које ја не испољавам. Утакмице су жестоке, а они су у самој игри и заиста им је много стало. То и код мене изазове да искажем емоције", закључио је Пантер.

Црно-бели су у досадашњем току сезоне првопласирани тим Аба лиге, док у Евролиги имају велике шансе да изборе пласман међу осам најбољих тимова.

image