Магазин

Друштвене мреже "тресе грозница": Где је нестала "најлајкованија" слика свих времена

Да ли је Лео Меси појео јаје? Већ двадесет четири сата уназад Инстаграм "гори" - шта се десило са најпознатијим, виралним јајетом и где је оно нестало. На профилу "world_record_egg" од јануара 2019. године, а све до јуче стајала је слика које је својевремено послужила као социолошки експеримент и доказ да једно сасвим обично јаје, може да престигне ријалити диву Кајли Џенер и постане познатије.
Друштвене мреже "тресе грозница": Где је нестала "најлајкованија" слика свих времена© приватна архива

Експеримент је успео, а јаје је светски рекорд по броју "лајкова" држало све до 18. децембра 2022. године, када је познати фудбалер Лионел Меси објавио карусел са две фотографије на којима је приказан са победничким пехаром са Светског првенства у фудбалу. Његова објава за нешто више од двадесет четири сата оборила је рекорд које је држало јаје (које је имало 56,2 милиона "лајкова").

Ипак, 21. марта, на Интсаграм профилу догодило нешто чудно: друга "најлајкованија" слика свих времена нестала је са профила, а уместо ње осванула је нова, на којој је од јајета остала само сенка. Администратори странице нису дали никаква објашњења, а у опису нове слике стајало је само питање "Где је нестало јаје?" Ова публикација још једном је дигла друштвене мреже на ноге и за један дан сакупила готово 350 хиљада "лајкова", а многи обожаваоци јајета шокирани су што је њихов миљеник тек тако, без икакве најаве нестао.

"Шта сте му урадили?", "Вратите нам јаје!", "Меси је појео јаје" - само су неки од преко 9500 коментара испод нове слике.

Изгледа да нас чека још једна "игра ишчекивања", а можда опет и експеримент, и преостаје да сазнамо шта се догодило са најпознатијим на свету јајетом и видимо да ли ће успети да престигне Месија и скоро 75,5 милиона "лајкова" на његовој објави.

image