Магазин

Мушкарци користе вештачку интелигенцију за успешан онлајн дејтинг

Смишљање интересантних тема за разговор више није потребно, јер вештачка интелигенција може бити од помоћи у љубавном животу. Многи мушкарци деле своја искуства дописивања на апликацијама за упознавање, уз малу помоћ унапред испрограмираних реченица.
Мушкарци користе вештачку интелигенцију за успешан онлајн дејтинг© Pexels/Ivan Samkov

АИ (Artificial Intelligence) се примењује све више, не само у пословању, техници и креативном свету, већ и у свакодневном животу. Многи користе АИ софтвере за писање семинарских радова, "креирање" илустрација, музике и сл., али најновији тренд је тражење помоћи вештачке интелигенције за договарање састанака преко Тиндера.

"У животу мораш бити прилагодљив. Са развојем нових технологија, важно је искористити све што можемо и примењивати их у такмичарском окружењу, какво је Тиндер", рекао је ТикТок корисник који је објавио "упутство" за коришћење Чет Џи-Пи-Ти (ChatGPT) програма приликом дописивања на дејтинг апликацији. Приказао је како је, уз помоћ дигиталног софтвера, "написао" поему за девојку са којом је у комуникацији прреко апликације, којој се наводно свидео гест.

Вест о новој врсти "удварања" се брзо проширила и многи корисници друштвених мрежа су почели да објављују и пишу о сопственим искуствима, давајући и предлоге за дигитално програмирање савршене поруке, која ће наводно помоћи у уговарању састанака са девојкама.

Укуцавање генералне идеје/теме поеме или комплимента у АИ програм је сасвим довољно, јер ће софтвер одмах показати неколико опција порука које се могу искористити. На стотине корисника тврди да су имали много већи успех у онлајн дејтингу од како користе АИ.

'Могу да потврдим да је ово делотворно', 'Брат живи у 2080. години', 'Боље да се метода сачува као тајна,' и многи други коментари на ТикТоку хвале нови "трик" у савременом забављању.

Ипак, постоје и они који се не слажу са "вештачким флертом" и сматрају да, иако испрва делује блесаво, тренд може бити показатељ много већег проблема.

'Мушкарци ће радије користити АИ програм да причају с девојкама, него да пораде на сопственој личности,' пише један корисник на Твитеру.

'Дошли смо до тога да нам треба технологија како бисмо разговарали са другима...' додаје још један корисник, док други верују да ће дејтинг апликације у будућности увести посебне АИ опције, како би задржале кориснике.

Постоји неколико перспектива везане за овај феномен. Поједини сматрају да није преозбиљно, да је све само забава и ако успе да повеже двоје људи, онда не би требало да буде посматрано као нешто негативно. Друга страна верује да су наведене комуникације изузетно површне, неискрене и да уништавају суштину правог људског разговора и развијање осећања.

Тренутно није могуће предвидети будућност АИ технологије, али сигурно је да се развија веома брзо и да људи свакодневно налазе нове начине да их примењују. Дебате о етичкој коректности дигиталних "помоћника" се настављају, било да је у акдемском/пословном/уметничком свету, па и на Тиндер профилима.

image