Свет

Данас неће бити подигнута оптужница против Трампа

Чланови обавештени да је састанак отказан, али да сутра буду "у приправности"
Данас неће бити подигнута оптужница против Трампа© Tanjug/AP Photo/Bryan Woolston

Канцеларија окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега отказала је заседање велике пороте најављено за данас, а које се тиче могућег подизања оптужнице против бившег председника САД Доналда Трампа, јављају амерички медији.

Чланови пороте су обавештени да је заседање отказано, али и да сутра, у четвртак, буду "у приправности".

Неименовани извори "Њујорк тајмса" наводе да ће до подизања оптужнице доћи најраније у четвртак.

Meђутим, "Фокс њуз" јавља да је заседање отказано због "великих неслагања", те да окружни тужилац има озбиљан проблем да убеди велику пороту у подизање оптужнице због слабих доказа.

Чланови пороте су се састали у понедељак када су чули сведочење Трамповог сарадника Роберта Кастела, а поротници су се досад састајали понедељком, средом и четвртком, наводи Ен-Би-Си.

Раније су медији објавили да ће против Трампа бити подигнута оптужница због наводних исплата новца његовог бившег личног адвоката Мајкла Коена порно звезди Сторми Денијелс током кампање за председничке изборе 2016. године.

Трамп је најавио да ће бити ухапшен ове недеље због чега је позвао присталице на демонстрације.

Истовремено, Савезни жалбени суд је наложио адвокату Доналда Трампа да преда документе тужиоцима у вези са истрагом о поверљивим документима која су пронађена на имању бившег председника на Флориди.

Апелациони суд претходно је одбио захтев Трампових адвоката да се поништи одлука којом би се прекршила поверљивост разговора између адвоката и клијената.

image