Спорт

Роналдо: Желим да постанем фудбалер са највише одиграних утакмица у историји

Славни Португалац више не наступа у Европи, али и даље је мотивисан да помогне некадашњим првацима Старог континента
Роналдо: Желим да постанем фудбалер са највише одиграних утакмица у историјиGetty © Francois Nel / Staff

Португалац Кристијано Роналдо изјавио је да жели да постане играч са највише одиграних утакмица за репрезентацију у историји фудбала, преносе локални медији.

Роналдо би у четвртак на мечу против Лихтенштајна могао да обори светски рекорд по броју наступа за национални тим.

"Рекорди су моја мотивација, желим да постанем фудбалер са највише одиграних утакмица за репрезентацију у историји, то би било нешто што би ме чинило поносним. Али ту не стајем, и даље желим да играм за репрезентацију", рекао је Роналдо на конференцији за новинаре у Лисабону.

Роналдо је одиграо 196 мечева за селекцију Португалије. Он тренутно дели овај рекорд са репрезентативцем Кувајта Бадером Ал-Мутавом. Португалија против Лихтенштајна почиње квалификације за Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој.

"Имам још много да дам селекцији. Не правим дугорочне планове о наступима на Европском првенству 2024. и Светском првенству 2026. године", истакао је Роналдо, који је тренутно члан Ал Насра.

Португалија се налази у групи Ј квалификација за ЕУРО 2024 са селекцијама Лихтенштајна, Луксембурга, Словачке, БиХ и Исланда.

image